Prima pagină > După 20 de ani > Mihaiu dă cu buretele peste istorie

Mihaiu dă cu buretele peste istorie

În cadrul unei reprize de promo la TVR, a apărut Liviu Mihaiu să ne mângâie pentru absenţa sa de pe sticlă pentru faptul că a fost extrem de ocupat cu obligaţiile sale ca guvernator al Deltei Dunării, timp în care a avut realizări epocale.

După ce ne-a liniştit anunţându-ne că de acum va fi cu noi, cu o faţă de o seriozitate patriarhală, ne priveşte şi ne întreabă dacă cumva mai are rost o Lege a lustraţiei, întrebare care va fi tema emisiunii pe care el o va realiza. Iar pentru a ne ajuta să găsim un răspuns, ne sugerează că asta aduce a vânătoare de vrăjitoare.

Şi aşa, tot poporul privitor la TVR a priceput că dumnealui are mari planuri: să rescrie istoria ştergând tot ce a fost până acum. Şi asta la 20 de ani. Şi nu e întâmplător. Tocmai acum câteva zile, sărăbtoream Proclamaţia de la Timişoara şi ar fi fost o ieşire din mână, dacă d-l Mihaiu nu venea şi el cu ceva pe tema centrală a acestei proclamaţii – decomunizarea, democratizarea şi modernizarea României –, dar taman pe invers.

Şi apoi să trecem să privim la TVR pentru a ne demonstra Mihaiu că ce ştim şi am trăit e total fals, iar nevoia de dreptate şi clarificare a istoriei e o pierdere de vreme.

Mai e nevoie să repetăm că TVR nu prea mai are nimic în comun pe agenda sa cu plătitorul facturilor sale, asta ca să nu spunem că e totual împotriva sa?

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu